Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren.

Koning Filip maakt tijdens werkbezoek kennis met digitale RSZ

Op 18 februari 2020 bracht koning Filip een werkbezoek aan de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid. Met dat bezoek zette hij de 75ste verjaardag van de RSZ de nodige luister bij.

Digitalisering centraal

Tijdens de rondleiding stond de digitalisering van de RSZ centraal.

Medewerkers vertelden hoe al hun toepassingen, gegevens en werkprocessen in toenemende mate worden samengebracht in een digitale werkomgeving. Een filmpje over een dag bij de RSZ nieuw venster gaf een beeld van de taken en opdrachten waarmee de RSZ-medewerkers dagelijks bezig zijn.

Koning Filip kreeg ook een demonstratie van een experiment met een stemgestuurde Dimona-aangifte. En hij keek met veel belangstelling naar de robot Nora waarmee de RSZ tests uitvoert aan zijn onthaal.

Mensenhandel

Bijzondere aandacht was er voor de strijd tegen de sociale fraude en mensenhandel, een thema dat koning Boudewijn destijds al nauw aan het hart lag. De RSZ-inspectie speelt daarin een centrale rol. Ook hier heeft de tijd niet stilgestaan. Voor de detectie van allerlei vormen van misbruik maakt de RSZ in toenemende mate gebruik van doorgedreven, op artificiële intelligentie gebaseerde algoritmen.

Sport en gezondheid

De RSZ hecht veel belang aan de gezondheid en het welbevinden van zijn werknemers. Tijdens een grondige renovatie van zijn hoofdgebouw, een paar jaar geleden, investeerde de RSZ daarom in een nieuwe kantoorinrichting met open ruimte en veel licht, een goed uitgeruste sportzaal en een uitstekend bedrijfsrestaurant. Een bezoekje aan die voorzieningen mocht daarom niet ontbreken. In de sportzaal kreeg de vorst een RSZ-sportshirt aangeboden, een aandenken dat hij als fervent loper naar waarde wist te schatten!

Terug naar boven