Op maandag 25 februari 2019 openden we officieel ons vernieuwde hoofdgebouw aan het Hortaplein in Brussel. Vice-eersteminister Kris Peeters en minister Maggie De Block (minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, en van Asiel en Migratie) knipten het lint door. Een heuglijk moment voor de RSZ!

De inauguratie vormde het orgelpunt van een lange periode van veranderingen voor de RSZ. Als gevolg van het federale redesign kreeg de RSZ namelijk te maken met diverse opeenvolgende fusies. De komst van ruim 500 nieuwe medewerkers was de aanleiding om het hoofdkantoor in Brussel volledig te renoveren. Daarbij stonden de principes van 'the new way of working' centraal. De renovatie resulteerde in een vernieuwde kwaliteitsvolle werkomgeving met veel meer 'open space'. Verder stimuleren nu allerlei nieuwe werk- en vergaderruimten, en zelfs een heuse koffiebar, het samenwerken.

De renovatie was ook een uitstekend aanknopingspunt om de gezondheid van de medewerkers te bevorderen. De traditionele bedrijfskantine werd een moderne selfservice, met het accent op verse, gezonde voeding en seizoenproducten van eigen bodem.

Er werd ook een gezondheidsruimte ingericht waar medewerkers tijdens de middag of na de kantooruren kunnen sporten. Bovendien volgde een achttal medewerkers een opleiding om als sportcoach collega’s te begeleiden.