2018 was het jaar waarin de renovatie van het hoofdgebouw de laatste fase inging. Alle centrale diensten van de RSZ konden opnieuw hun intrek nemen in het gebouw boven het Zuidstation in Brussel. Dat was een hele opluchting voor iedereen, want de verschillende tussentijdse verhuizingen naar tijdelijke locaties maakten het soms moeilijk werken.

Vernieuwd gebouw

Maar het resultaat mag gezien worden. We hebben nu een state-of-the-art-gebouw, waarin het aangenaam en efficiënt werken is. De individuele kantoren van weleer zijn omgevormd tot open spaces, die het overleg binnen en tussen teams bevorderen. Als je geconcentreerd wil werken, kun je je terugtrekken in een van de stillere ruimtes. Of je blijft gewoon thuis werken, want sinds een paar jaar is telewerk een vast onderdeel geworden van onze organisatie.

Welbevinden

De sfeer op de werkvloer en het functioneren van teams heeft veel te maken met het welbevinden van individuele medewerkers – het mentale, maar ook het fysieke. Daar hebben we bij de herinrichting op ingespeeld. De herinrichting van het bedrijfsrestaurant heeft de keukenploeg meer mogelijkheden gegeven om een gezonde en evenwichtige voeding aan te bieden. En in de gloednieuwe sportzaal kunnen onze medewerkers voor of na de werkuren onder begeleiding deelnemen aan allerlei activiteiten, zoals spinning, yoga en crossfit.